Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1000 g water
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 - 3 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 500 - 600 g chicken tenderloins, cut into halves
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 200 g button mushrooms, cut into quarters
- ½ red capsicum, cut into thin slices (5 mm)
- ½ green capsicum, cut into thin slices (5 mm)
- 2 tbsp gluten free flour (see Tips)
- ½ tsp ground paprika
- 50 g sherry
- 200 g thickened cream
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2408.3 kJ / 573.4 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 267.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Beef Burgundy
1h 45min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1 godz. 5 min
Pork fillet with mustard
35 min
Beef "Burgundy"
40 min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3 Std. 40 Min
Baked pumpkin and beef stew
3h
Shepherd's pie
55min
Honey lime chicken supremes with Mango chutney
1 Std. 15 Min
Chicken San Fernando
55min
Traditional bobotie
1h 30min