Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1000 g water
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 - 3 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 500 - 600 g chicken tenderloins, cut into halves
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 200 g button mushrooms, cut into quarters
- ½ red capsicum, cut into thin slices (5 mm)
- ½ green capsicum, cut into thin slices (5 mm)
- 2 tbsp gluten free flour (see Tips)
- ½ tsp ground paprika
- 50 g sherry
- 200 g thickened cream
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2408.3 kJ / 573.4 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 267.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Bunny chow
45 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Pork fillet with mustard
35 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Curry pork sosaties
24 godz. 30 min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Chicken San Fernando
55 min
Meatloaf with red sauce
1h 15min