Urządzenia i Akcesoria
Hungarian goulash
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
brown onion cut into halves300 g
-
olive oil1 tbsp
-
gravy beef cut into pieces (3 cm)500 g
-
sugar1 tsp
-
tomato paste50 g
-
fresh tomatoes cut into pieces250 g
-
red wine150 g
-
sweet paprika1 - 2 tbsp
-
ground caraway seeds1 tsp
-
dried marjoram1 tbsp
-
fresh bay leaves2
-
ground allspice (optional)1 tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
grated lemon zest1 tsp
-
salt to taste1 tsp
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
water (optional)150 g
-
plain flour (optional)1 tbsp
-
capsicum deseeded, cut into thin slices150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
720 mg
Białko
30.2 g
Kalorie
1551.1 kJ /
369.3 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken San Fernando
55 Min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
All-in-one 'roast' beef
1 Std. 30 Min
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Beef stroganoff
35 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Beef "Burgundy"
40 Min
Hunters' stew
1 Std.
Beef spezzatino
1 Std. 45 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min