Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 300 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp olive oil
- 500 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp sugar
- 50 g tomato paste
- 250 g fresh tomatoes, cut into pieces
- 150 g red wine
- 1 - 2 tbsp sweet paprika
- 1 tsp ground caraway seeds
- 1 tbsp dried marjoram
- 2 fresh bay leaves
- 1 tsp ground allspice (optional)
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 150 g water (optional)
- 1 tbsp plain flour (optional)
- 150 g capsicum, deseeded, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1551.1 kJ / 369.3 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 720 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 Min
Beef spezzatino
1 Std. 45 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Beef ragu
1h 25 min
Pork fillet with mustard
35 Min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Lamb spezzatino
1 Std. 45 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Hunters' stew
1 Std.
Beef "Burgundy"
40 min
Tomato basil chicken stew
35 Min