Urządzenia i Akcesoria
Hungarian goulash
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
brown onion cut into halves300 g
-
olive oil1 tbsp
-
gravy beef cut into pieces (3 cm)500 g
-
sugar1 tsp
-
tomato paste50 g
-
fresh tomatoes cut into pieces250 g
-
red wine150 g
-
sweet paprika1 - 2 tbsp
-
ground caraway seeds1 tsp
-
dried marjoram1 tbsp
-
fresh bay leaves2
-
ground allspice (optional)1 tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
grated lemon zest1 tsp
-
salt to taste1 tsp
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
water (optional)150 g
-
plain flour (optional)1 tbsp
-
capsicum deseeded, cut into thin slices150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
720 mg
Białko
30.2 g
Kalorie
1551.1 kJ /
369.3 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef Burgundy
1 godz. 45 min
Lentil hotpot
12 godz. 45 min
Chicken cacciatore
50 min
Chilli con carne
45 min
Beef stroganoff
35 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Beef "Burgundy"
40 min
Beef goulash with dumplings
1 godz. 45 min
Lamb spezzatino
1 godz. 45 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 godz. 15 min
Beef spezzatino
1 godz. 45 min
Pork fillet with mustard
35 min