Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 130 g carrot, cut into pieces
- 60 g celeriac, cut into pieces
- 25 g celery leaves or fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 600 g chicken breast fillets, cut into strips (7 x 3 cm)
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g button mushrooms, cut into slices
- 30 g plain flour
- 60 g pouring (whipping) cream
- 30 g butter
- 1 tsp Worcestershire sauce (optional)
- 1 tsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335.9 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 618.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 min
Chicken fusilli with mushrooms
40 min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1h 5min
Pork fillet with mustard
35 min
Beef Burgundy
1h 45 min
Chicken velouté meal
40 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Chicken cacciatore
50 Min
All-in-one 'roast' beef
1 godz. 30 min
Beef "Burgundy"
40 min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 min