Chicken with creamy vegetable sauce

Chicken with creamy vegetable sauce

4.2 121 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • carrot cut into pieces
    130 g
  • celeriac cut into pieces
    60 g
  • celery leaves or fresh flat-leaf parsley, leaves only
    25 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • chicken breast fillets cut into strips (7 x 3 cm)
    600 g
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • button mushrooms cut into slices
    150 g
  • plain flour
    30 g
  • pouring (whipping) cream
    60 g
  • butter
    30 g
  • Worcestershire sauce (optional)
    1 tsp
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 318.1 kcal / 1335.9 kJ
Białko 36.2 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 618.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...