Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 30 g butter
- 1 tbsp ground paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper, to taste
- 700 g beef fillet, cut into strips (6 x 2 cm)
- 1 pinch salt, to taste
- 200 g button mushrooms, cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 100 g white wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tsp Dijon mustard
- 120 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1875.8 kJ / 446.6 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 493.3 mg
Alternatywne przepisy
Creamy honey mustard chicken
1 Std.
Shepherd's pie
55min
Chicken cacciatore
50 Min
Meatballs with tomato sauce
40 Min
Lasagne bolognese
2h 30min
Beef "Burgundy"
40 Min
Chicken and cashews
55min
Paprika chicken with sour cream sauce
1klst 15 min
Mongolian lamb hot pot
3hod. 25min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Apricot chicken risotto
30 Min
Chorizo and chicken pasta
50 Min