Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 30 g butter
- 1 tbsp ground paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper, to taste
- 700 g beef fillet, cut into strips (6 x 2 cm)
- 1 pinch salt, to taste
- 200 g button mushrooms, cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 100 g white wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tsp Dijon mustard
- 120 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1875.8 kJ / 446.6 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 493.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Apricot chicken risotto
30min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Easy satay chicken
40min
Meatballs with tomato sauce
40min
Chicken cacciatore
50min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Beef "Burgundy"
40min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40min
Creamy honey mustard chicken
1 Std.
Chorizo and chicken pasta
50min