
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ranchero sauce
- 1 bunch fresh coriander (approx. 25 g), leaves, stalks and roots, cut into thirds
- 1 jalapeño chilli trimmed, deseeded and cut into halves (optional)
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion cut into quarters
- 100 g green capsicum cut into quarters
- 2 tsp olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp salt
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 350 g tomato passata
- 150 g water
- 2 tsp lime juice
Filling
- olive oil for greasing
- 60 g cheddar cheese cut into pieces (approx. 2 cm)
- 2 avocados flesh only
- 2 tsp lime juice
- 100 g brown onion cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 800 g canned black beans rinsed and drained (approx. 460 g after draining)
- ¼ tsp ground cumin
- 100 g green capsicum cut into cubes (approx. 5 mm)
- 200 g frozen corn kernels
- ¼ tsp salt
- 8 tortillas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 377.8 kcal / 1586.6 kJ
- Białko
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 835.3 mg