Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 120 g onion, cut into halves
- 1 long red chilli, cut into halves and deseeded if preferred
- 20 g vegetable oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g canned tomatoes
- 200 g water
- 1 tsp white sugar
- 350 g pumpkin, cut into pieces (3 cm)
- 200 g cauliflower florets
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- ½ green capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 250 g zucchini, cut into slices (1 cm)
- 400 g canned black beans
- 100 g sour cream
- 1 avocado, cut into pieces (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372.7 kJ / 326.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 451.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Hearty lentil chilli
50min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Lentil bolognese
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Rendang curry
30 min
Vegetarian chilli
35min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Pulse and pumpkin curry
30 min
Caribbean curry
40min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min