Vegetable chilli

Vegetable chilli

4.6 107 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • onion cut into halves
    120 g
  • long red chilli cut into halves and deseeded if preferred
    1
  • vegetable oil
    20 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • canned tomatoes
    400 g
  • water
    200 g
  • white sugar
    1 tsp
  • pumpkin cut into pieces (3 cm)
    350 g
  • cauliflower florets
    200 g
  • red capsicum deseeded and cut into thin slices
    1
  • green capsicum deseeded and cut into thin slices
    ½
  • zucchini cut into slices (1 cm)
    250 g
  • canned black beans
    400 g
  • sour cream
    100 g
  • avocado cut into pieces (1 cm)
    1
  • fresh coriander leaves only
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 326.8 kcal / 1372.7 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 451.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...