Urządzenia i Akcesoria
Vegetable chilli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
onion cut into halves120 g
-
long red chilli cut into halves and deseeded if preferred1
-
vegetable oil20 g
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
canned tomatoes400 g
-
water200 g
-
white sugar1 tsp
-
pumpkin cut into pieces (3 cm)350 g
-
cauliflower florets200 g
-
red capsicum deseeded and cut into thin slices1
-
green capsicum deseeded and cut into thin slices½
-
zucchini cut into slices (1 cm)250 g
-
canned black beans400 g
-
sour cream100 g
-
avocado cut into pieces (1 cm)1
-
fresh coriander leaves only3 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
451.7 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1372.7 kJ /
326.8 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rendang curry
30 min
Caribbean curry
40 min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Chilli con tempeh
20 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Vegetarian chilli
35 min
Hearty lentil chilli
50 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Lentil bolognese
30 min