
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon and ricotta
- 1 lemon zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 250 g ricotta (see Tips)
Béchamel sauce
- 50 g unsalted butter
- 50 g plain flour
- 450 g full cream milk
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce and vegetable filling
- 100 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli deseeded if preferred and cut into pieces
- 40 g olive oil
- 800 g canned whole tomatoes
- 100 g red wine
- 3 sprigs fresh basil leaves only, torn into pieces
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, torn into pieces
- 2 tbsp dried oregano
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 300 g sweet potato peeled and cut into slices (1 cm)
- 1 eggplant (approx. 260 g), cut into slices (1 cm)
- 250 g button mushrooms cut into slices
- 1 zucchini (approx. 260 g), cut into slices (1 cm)
- 3 kale leaves stalks removed and leaves torn into pieces (optional)
Assembly
- butter for greasing
- 500 g fresh lasagne sheets
- mixed salad greens to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 503 kcal / 2112.6 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Sód
- 734.3 mg