Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sticky Sriracha® tofu
- 350 g firm tofu
- 3 garlic cloves
- 200 g water
- 60 g tamari
- 40 g honey
- 30 g Sriracha® sauce
- 25 g gluten free cornflour
Veg and black rice bowl
- 200 g black rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt (optional)
- 2 carrots (approx. 180 g), cut into batons
- 1 bunch broccolini (approx. 160 g)
- 100 g red cabbage, shredded
- 100 g snow peas, trimmed and cut into halves lengthways (diagonally)
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp black sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1884.3 kJ / 448.5 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1501.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Rendang curry
30 min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24h 50 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Satay noodle salad
35 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Soba noodle mee goreng
40 min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1 Std.
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min