Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sticky Sriracha® tofu
- 350 g firm tofu
- 3 garlic cloves
- 200 g water
- 60 g tamari
- 40 g honey
- 30 g Sriracha® sauce
- 25 g gluten free cornflour
Veg and black rice bowl
- 200 g black rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt (optional)
- 2 carrots (approx. 180 g), cut into batons
- 1 bunch broccolini (approx. 160 g)
- 100 g red cabbage, shredded
- 100 g snow peas, trimmed and cut into halves lengthways (diagonally)
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp black sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1884.3 kJ / 448.5 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1501.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Satay noodle salad
35 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 godz. 50 min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Yasai miso ramen
35 Min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Soba noodle mee goreng
40min
Honey ginger tofu with greens
2h 25 min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Chilli con tempeh
20min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min