Lentil bolognese

Lentil bolognese

4.7 633 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    1
  • celery stalk cut into pieces
    1
  • garlic cloves
    3
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • dried thyme
    1 tbsp
  • dried oregano
    3 tsp
  • dried chilli flakes to taste (optional)
    2 pinches
  • olive oil
    40 g
  • cherry tomatoes cut into halves
    500 g
  • canned tomatoes
    400 g
  • canned lentils rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • sun-dried tomato pesto
    190 g
  • salt to taste
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 616.1 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 937.3 kJ / 223.2 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...