Wersje kompatybilne
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini
- 200 g sesame seeds
- 50 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Tahini dressing
- 2 tbsp lemon juice
- 1 tsp onion salt
- 1 tsp honey
- 50 g soy milk
- 1 pinch granulated garlic
Lentil and chickpea burgers
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g day-old bread, torn into pieces
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 red onion (approx. 80 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp mustard powder
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 egg
Assembly
- 8 bread rolls
- 1 avocado, flesh only
- 200 g Brie cheese, cut into thin slices (optional)
- 1 - 2 Roma tomatoes, cut into slices
- 4 leaves cos lettuce, torn into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3014.9 kJ / 717.8 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1033.4 mg
Alternatywne przepisy
Chilli con tempeh
20min
Vegetarian chilli
35p
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Red lentil cauliflower dahl
35p
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min
Pulse and pumpkin curry
30min
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45p
Lentil bolognese
30min
Black bean enchiladas
1h 20min
Vegetable lasagne
1h 35min