Lentil and chickpea burger with tahini dressing
TM6 TM5 TM31

Lentil and chickpea burger with tahini dressing

4.2 (43 oceny)

Składniki

Tahini

  • 200 g sesame seeds
  • 50 g grapeseed oil
  • 1 pinch sea salt

Tahini dressing

  • 2 tbsp lemon juice
  • 1 tsp onion salt
  • 1 tsp honey
  • 50 g soy milk
  • 1 pinch granulated garlic

Lentil and chickpea burgers

  • 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
  • 150 g day-old bread, torn into pieces
  • 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1 red onion (approx. 80 g), cut into halves
  • 1 garlic clove
  • 1 tbsp dried oregano
  • 1 tsp mustard powder
  • 1 - 2 pinches cayenne pepper
  • 1 tbsp olive oil, plus extra for frying
  • 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
  • 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
  • 1 egg

Assembly

  • 8 bread rolls
  • 1 avocado, flesh only
  • 200 g Brie cheese, cut into thin slices (optional)
  • 1 - 2 Roma tomatoes, cut into slices
  • 4 leaves cos lettuce, torn into pieces

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3014.9 kJ / 717.8 kcal
Białko
28.8 g
Węglowodany
54.2 g
Tłuszcz
40.7 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Błonnik
10 g
Sód
1033.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy