Urządzenia i Akcesoria
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Tahini
-
sesame seeds200 g
-
grapeseed oil50 g
-
sea salt1 pinch
Tahini dressing
-
lemon juice2 tbsp
-
onion salt1 tsp
-
honey1 tsp
-
soy milk50 g
-
granulated garlic1 pinch
Lentil and chickpea burgers
-
cheddar cheese cut into pieces (3-4 cm)100 g
-
day-old bread torn into pieces150 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
red onion (approx. 80 g), cut into halves1
-
garlic clove1
-
dried oregano1 tbsp
-
mustard powder1 tsp
-
cayenne pepper1 - 2 pinches
-
olive oil plus extra for frying1 tbsp
-
canned lentils rinsed and drained (approx. 250 g after draining)400 g
-
canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)400 g
-
egg1
Assembly
-
bread rolls8
-
avocado flesh only1
-
Brie cheese cut into thin slices (optional)200 g
-
Roma tomatoes cut into slices1 - 2
-
cos lettuce torn into pieces4 leaves
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1033.4 mg
Białko
28.8 g
Kalorie
3014.9 kJ /
717.8 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil and pumpkin pot pies
1 godz. 25 min
Vegetarian sausage rolls
40 min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Zucchini tortillas with falafel
25 godz. 30 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Lentil bolognese
30 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Falafel with beetroot hommus
20 min