Wersje kompatybilne
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini
- 200 g sesame seeds
- 50 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Tahini dressing
- 2 tbsp lemon juice
- 1 tsp onion salt
- 1 tsp honey
- 50 g soy milk
- 1 pinch granulated garlic
Lentil and chickpea burgers
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g day-old bread, torn into pieces
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 red onion (approx. 80 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp mustard powder
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 egg
Assembly
- 8 bread rolls
- 1 avocado, flesh only
- 200 g Brie cheese, cut into thin slices (optional)
- 1 - 2 Roma tomatoes, cut into slices
- 4 leaves cos lettuce, torn into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3014.9 kJ / 717.8 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1033.4 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Mixed mushroom burgers
50min
Pea and garden mint fritters
25min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Breakfast sausages
1h 5min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Black bean enchiladas
1h 20min
Falafel with beetroot hommus
20min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Butternut mac and cheese
45min