Lentil moussaka

Lentil moussaka

4.7 363 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • butter plus extra for greasing
    40 g
  • dried red lentils
    200 g
  • water for soaking
  • Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
    120 g
  • olive oil
    50 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    3
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    1
  • canned whole tomatoes (including liquid)
    400 g
  • red wine
    120 g
  • fresh oregano leaves only
    1 sprig
  • ground ginger
    1 tsp
  • sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • eggplant (approx. 550 g), cut into slices (1 cm)
    1
  • full cream milk
    500 g
  • spelt flour
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1099.1 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 1997.7 kJ / 475.7 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...