Wersje kompatybilne
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt dressing
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tbsp honey
- 1 avocado, flesh only
Quinoa with mixed greens
- 200 g white quinoa
- 600 g water, plus extra for soaking
- 1 pinch salt, plus extra to taste
- 300 g broccoli, cut into florets
- 300 g frozen broad beans
- cold water, for soaking
- 60 g rocket
- 50 g dried cranberries
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tbsp slivered almonds, toasted
- 2 tbsp pepitas, toasted
- 2 tbsp pine nuts, toasted
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- 1 tbsp black sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2540 kJ / 604.8 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 92.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli salad
10 Min
Brown rice salad
40min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Miso coleslaw
20min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Superfood salmon salad
1h 5min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Raw cauliflower tabouli
30min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa tabouli
12hod. 40min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Peanut and soba noodle slaw
20min