Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried lima beans
- 800 g water, plus extra for soaking
- 1 garlic clove
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into pieces (4 cm)
- 1 carrot, spiralised or cut into julienne, core reserved and cut into pieces (4 cm) (see Tips)
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ parsnip (approx. 100 g), spiralised or cut into julienne
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 zucchini (approx. 200 g), spiralised or cut into julienne
- ½ lemon, juice only, to taste
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 8 sprigs fresh dill, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605.5 kJ / 144 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 908.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25 min
Chicken and sweet corn soup
30min
Hearty seven vegetable soup
30min
Ratatouille
40min
Vegetable soup
35 Min
Apples with cider sabayon sauce
40min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1h
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35 Min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25 min
Wasabi devilled eggs
25 min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min