Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried lima beans
- 800 g water, plus extra for soaking
- 1 garlic clove
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into pieces (4 cm)
- 1 carrot, spiralised or cut into julienne, core reserved and cut into pieces (4 cm) (see Tips)
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ parsnip (approx. 100 g), spiralised or cut into julienne
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 zucchini (approx. 200 g), spiralised or cut into julienne
- ½ lemon, juice only, to taste
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 8 sprigs fresh dill, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605.5 kJ / 144 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 908.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hearty seven vegetable soup
30min
Minestrone
40 min
Tex-mex vegetable stew
1 godz. 15 min
Cauliflower "fried" rice
45min
Raw carrot cake
5sa 30 dk
Tomato and red lentil soup
30min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Berry mousse
5h
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Basic vegetable stock
1hod.
Adobo beef
1 Std. 10 Min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30 min