Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g water
- 400 g dried risoni pasta, rinsed and drained
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra leaves for garnishing
- 130 g feta cheese
- 340 g marinated artichoke hearts, drained
- 60 g pine nuts, toasted
- 100 g sun-dried tomatoes, cut into thin slices
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 13089.9 kJ / 3116.6 kcal
- Białko
- 113.7 g
- Węglowodany
- 350.2 g
- Tłuszcz
- 124.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 61.4 g
- Sód
- 4216.4 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Mexican stack
45min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Quick veggie pasta salad
30min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 godz. 50 min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Filo spinach slice
55min