Risoni salad with artichoke and feta

Risoni salad with artichoke and feta

3.8 89 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • water
    1100 g
  • dried risoni pasta rinsed and drained
    400 g
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • sea salt to taste
    ½ tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra leaves for garnishing
    4 sprigs
  • feta cheese
    130 g
  • marinated artichoke hearts drained
    340 g
  • pine nuts toasted
    60 g
  • sun-dried tomatoes cut into thin slices
    100 g
  • canned chickpeas rinsed and drained (weight is pre-draining)
    400 g
  • lemon juice
    1 tbsp
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 3116.6 kcal / 13089.9 kJ
Białko 113.7 g
Tłuszcz 124.3 g
Węglowodany 350.2 g
Błonnik 61.4 g
Tłuszcz nasycony 28.6 g
Sód 4216.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...