Mushroom croustade

Mushroom croustade

3.6 34 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

Quick puff pastry
  • butter cut into pieces (1-2 cm) and frozen
    200 g
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • water chilled
    90 g
  • salt
    ½ tsp
Mushroom croustade
  • vegetable oil for greasing
  • garlic cloves
    4
  • vegetable oil
    20 g
  • water
    300 g
  • fresh mushrooms cut into slices (5 mm)
    750 g
  • dried mixed herbs (e.g. marjoram, rosemary, thyme)
    3 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • eggs
    4
  • plain flour
    20 g
  • thickened cream
    100 g
  • full cream milk for brushing
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 559.5 kcal / 2350.3 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 40.6 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Sód 456.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...