Wersje kompatybilne
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 70 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g octu
- 15 g musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, młodych, obranych (Ø 3-3,5 cm)
- 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końców (ok. 330 g)
- 300 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
- 150 g sera korycińskiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1593.1 kJ / 380.5 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 godz. 10 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Sałatka z białych szparagów
3h
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1h 5min
Tabbouleh z bobem
50 min
Tarta prowansalska
1h 15min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min