Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sos
-
70 g oliwy z oliwek
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g octu
-
15 g musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków, młodych obranych (Ø 3-3,5 cm)
-
1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końców (ok. 330 g)
-
300 g pomidorów pokrojonych w kostkę
-
150 g sera korycińskiego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
330 mg
Białko
12 g
Kalorie
1593.1 kJ /
380.5 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
80 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
2 godz. 50 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.