Kalarepy faszerowane mięsem z indyka

Kalarepy faszerowane mięsem z indyka

4.5 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 4 kalarepy ok. 300 g każda
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 350 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 750 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g mleka
  • 50 g jogurtu typu greckiego
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268 kcal / 1122 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...