
Urządzenia i Akcesoria
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
4 kalarepy ok. 300 g każda
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
350 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
750 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g mleka
-
50 g jogurtu typu greckiego
-
20 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268 kcal /
1122 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
28.4 g
Błonnik
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotlety z wątróbki
35 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Frittata ze szparagami
50 min
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
1 godz. 20 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min