
Urządzenia i Akcesoria
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
-
wodorostów nori pokojonych na kawałki2 płaty
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski (ok. 0,5 x 5 cm)200 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski (ok. 0,5 x 5 cm)200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski (ok. 0,5 x 5 cm)200 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
oleju sezamowego50 g
-
ryżu długoziarnistego300 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry50 g
-
krewetek, surowych, obranych świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)400 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 - 2 łyżki
-
sake60 g
-
sosu sojowego30 g
-
octu ryżowego4 łyżki
-
brązowego cukru2 łyżeczki
-
kiełków soi, świeżych200 g
-
ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonych na suchej patelni2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
245.4 kcal /
1027.3 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
31.4 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska