Risotto z wędzonym serem
TM6 TM5

Risotto z wędzonym serem

4.4 (16 ocen)

Składniki

  • 200 g sera provolone, podwędzanego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g szynki tyrolskiej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
    lub 100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g rosołu, mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1886.6 kJ / 450.9 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
48.3 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
0.2 g
Sód
955.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy