
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera provolone, podwędzanego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
-
100
g szynki tyrolskiej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
lub 100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki - 350 g ryżu do risotto
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 700 g rosołu, mięsnego, gorącego
- 1 szczypta szafranu
- ½ łyżeczki soli
- 30 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1886.6 kJ / 450.9 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 955.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z cukinii
45 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto po mediolańsku
30 min