Risotto z wędzonym serem
TM5 TM6

Risotto z wędzonym serem

4.0 (4 oceny)

Składniki

  • 200 g sera provolone, podwędzanego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g szynki tyrolskiej wędzonej, pokrojonej na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 50 g białego wytrawnego wina
  • 700 g rosołu mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1853 kJ / 443 kcal
Białko
17.19 g
Węglowodany
45.12 g
Tłuszcz
21.57 g
Błonnik
1.26 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy