
Urządzenia i Akcesoria
Tajski burger
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 sztuki
Składniki
-
trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojona na 2 cm kawałki1 łodyżka
-
czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych10 g
-
ząbki czosnku2
-
cebule dymki pokrojone na 2 cm kawałki2
-
kolendry, świeżej tylko liście3 gałązki
-
pieczarek przekrojonych na pół200 g
-
soli½ łyżeczki
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
sosu rybnego1 łyżka
-
olej do smażenia
-
bułki do hamburgerów4
-
czerwonego sosu chili słodkiego6 łyżek
-
liście sałaty4
-
marchewki pokrojonej w 3 mm słupki4 czubate łyżki
-
czerwonej cebuli o grubości 2 mm8 plastrów
-
kiełków soi, świeżych20
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
378.5 kcal /
1584.8 kJ
Białko
29.8 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
802.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska