Urządzenia i Akcesoria
Tajski burger
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 sztuki
Składniki
-
1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojona na 2 cm kawałki
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
-
2 ząbki czosnku
-
2 cebule dymki pokrojone na 2 cm kawałki
-
3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
½ łyżeczki soli
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżka sosu rybnego
-
olej do smażenia
-
4 bułki do hamburgerów
-
6 łyżek czerwonego sosu chili słodkiego
-
4 liście sałaty
-
4 czubate łyżki marchewki pokrojonej w 3 mm słupki
-
8 plastrów czerwonej cebuli o grubości 2 mm
-
20 kiełków soi, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
802.3 mg
Białko
29.8 g
Kalorie
1584.8 kJ /
378.5 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
39.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2h
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3h 50min
Tortille z wołowiną
1h
Burger wołowy
20min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1h 10min
Kurczak w sosie satay
30min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1h 35min
Pierożki shaomai
2h
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1h 40min
Burger DELUXE
2h 15min