Tajski burger

Tajski burger

4.7 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 sztuki

Składniki

  • trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojona na 2 cm kawałki
    1 łodyżka
  • czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebule dymki pokrojone na 2 cm kawałki
    2
  • kolendry, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • pieczarek przekrojonych na pół
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
    400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • sosu rybnego
    1 łyżka
  • olej do smażenia
  • bułki do hamburgerów
    4
  • czerwonego sosu chili słodkiego
    6 łyżek
  • liście sałaty
    4
  • marchewki pokrojonej w 3 mm słupki
    4 czubate łyżki
  • czerwonej cebuli o grubości 2 mm
    8 plastrów
  • kiełków soi, świeżych
    20

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 378.5 kcal / 1584.8 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 802.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...