
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
2 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm paski300 g
-
ziaren sezamu, białego15 g
-
sumaku2 łyżki
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
tymianku, suszonego½ - 1 łyżka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek40 g
-
zielonej soczewicy, suszonej150 g
-
ryżu długoziarnistego150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendra, świeża tylko liście, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
990.2 kcal /
4143.1 kJ
Białko
60.7 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
120.3 g
Błonnik
14 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1547.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska