Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g zielonej soczewicy, suszonej namoczonej w wodzie min. 2 godz. przed gotowaniem i odsączonej
-
100 - 120 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 główka czosnku umyta i nieobrana
-
1 liść laurowy, suszony
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
700 g wody
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
931.3 mg
Białko
21.6 g
Kalorie
1730.8 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
45.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min