Bakłażany nadziewane kaszą kuskus

Bakłażany nadziewane kaszą kuskus

3.7 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody gorącej
    250 g
  • kaszy kuskus
    100 g
  • migdałów, ze skórką
    50 g
  • bakłażany (łącznie ok. 600 g)
    2 - 3
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia bakłażana
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia bakłażana
    ½ łyżeczki
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia skóry bakłażana i naczynia żaroodpornego (ok. 1 łyżeczki)
  • cebuli dymki przekrojonej na pół
    80 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    ½ pęczka
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    50 g
  • moreli suszonych, bez pestek
    50 g
  • jajko
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 324.1 kcal / 1355.9 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 55.6 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 646.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...