Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g wody gorącej
-
100 g kaszy kuskus
-
50 g migdałów, ze skórką
-
2 - 3 bakłażany (łącznie ok. 600 g)
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia bakłażana
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia bakłażana
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia skóry bakłażana i naczynia żaroodpornego (ok. 1 łyżeczki)
-
80 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
50 g moreli suszonych, bez pestek
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
646.6 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
1355.9 kJ /
324.1 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
55.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min