
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody gorącej250 g
-
kaszy kuskus100 g
-
migdałów, ze skórką50 g
-
bakłażany (łącznie ok. 600 g)2 - 3
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia bakłażana1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia bakłażana½ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia skóry bakłażana i naczynia żaroodpornego (ok. 1 łyżeczki)
-
cebuli dymki przekrojonej na pół80 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście½ pęczka
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy50 g
-
moreli suszonych, bez pestek50 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
324.1 kcal /
1355.9 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
55.6 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
646.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska