
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Marynata do łososia
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę220 g
-
sosu sojowego jasnego2 łyżki
-
miodu wielokwiatowego, płynnego1 łyżka
-
korzeń imbiru, świeży obrany (ok. 5 cm kawałek), pokrojony w 1 mm plasterki, do ułożenia na wierzchu łososia
-
ryżu basmati150 g
-
soli¾ łyżeczki
Sambal oelek
-
papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki40 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
wody20 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego15 g
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
Dodatki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół20 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
masła25 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
wody600 g
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia ryżu (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
448 kcal /
1879 kJ
Białko
20.9 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
46.4 g
Błonnik
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska