KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU

Pełna smaków, aromatów i kolorów, a przede wszystkim zdrowa i smaczna. Przygotowana w urządzeniu Thermomix jest również niezwykle prosta. Bogactwo kuchni Bliskiego Wschodu prezentuje ekspert od kuchni tego regionu – Samar Khanafer.

Arabska mieszanka przypraw

Arabska mieszanka przypraw

Brak ocen

5 min

Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

Brak ocen

1 godz. 40 min

Zupa krem z soczewicy z kurkumą

Zupa krem z soczewicy z kurkumą

Brak ocen

40 min

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami

Brak ocen

45 min

Tagine z jagnięciną

Tagine z jagnięciną

Brak ocen

50 min

Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini

Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini

Brak ocen

50 min

Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą

Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą

Brak ocen

2 godz.

Shoarma z kurczaka

Shoarma z kurczaka

Brak ocen

1 godz. 45 min

Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

Brak ocen

35 min

Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini

Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini

Brak ocen

4 godz. 45 min

Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem

Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem

Brak ocen

55 min