Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 80 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 340 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki czarnuszki
- ¼ łyżeczki kozieradki
- 20 g oleju słonecznikowego
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- ¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
- 1 łyżeczka soli morskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1144 kJ / 273.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Grecki gulasz ziemniaczany
45min
Curry z batatami i szpinakiem
40min
Chakalaka
45min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1h 20min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35min