Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1060 g wody
-
1000 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
80 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
340 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki czarnuszki
-
¼ łyżeczki kozieradki
-
20 g oleju słonecznikowego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
1 łyżeczka soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.3 g
Kalorie
1144 kJ /
273.2 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
53.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 godz. 10 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min