
Urządzenia i Akcesoria
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
brązowego ryżu200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub żółtej, pokrojonej na kawałki120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku3 ząbki
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody350 g
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
zielonego groszku, świeżego100 g
-
cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki150 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 czubata łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki z puszki, odsączonej z zalewy, opłukanej100 g
-
czarnych oliwek, bez pestek (ok. 60 g), przekrojonych na pół, do dekoracji3 łyżki
-
zielonych oliwek, bez pestek (ok. 60 g), przekrojonych na pół, do dekoracji3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
230 kcal /
966 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
42.3 g
Błonnik
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska