Zupa szpinakowa z imbirem

Zupa szpinakowa z imbirem

3.6 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
    15 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli dymki pokrojonej na 1 cm kawałki
    30 - 40 g
  • oleju kokosowego
    20 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    2 łyżeczki
  • fasoli cannelini, z puszki odsączonej
    400 g
  • liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych, odsączonych
    450 g
  • wody
    200 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 392 kcal / 1638 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...