Zupa szpinakowa z imbirem
TM5 TM6

Zupa szpinakowa z imbirem

3.7 (50 ocen)

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 3 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 - 40 g cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 20 g oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 400 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej
  • 450 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych
  • 200 g wody
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 4 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1638 kJ / 392 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy