
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry15 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli dymki pokrojonej na 1 cm kawałki30 - 40 g
-
oleju kokosowego20 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżeczki
-
fasoli cannelini, z puszki odsączonej400 g
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych, odsączonych450 g
-
wody200 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
392 kcal /
1638 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska