Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 450 g wody
- 1 szczypta soli
- 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 15 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- 45 g słonecznika łuskanego
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g oleju z pestek winogron
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Pasta zhong
15min
Zielona terrina z kozim serem
4h 40 min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pasta wegetariańska
10min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Hummus z buraka
1h
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10min
Pasta z jarmużu
15min