Urządzenia i Akcesoria
Pasta z topinamburu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
200 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
-
450 g wody
-
1 szczypta soli
-
2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
15 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
45 g słonecznika łuskanego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g oleju z pestek winogron
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.1 g
Kalorie
280 kJ /
67 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta zhong
15 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Pesto z jarmużu
25 min
Hummus z buraka
1 godz.
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Pasta z bakłażana
55 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Hummus z dyni
1 godz.