Pasta z topinamburu

Pasta z topinamburu

3.9 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji

Składniki

  • topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • wody
    450 g
  • soli
    1 szczypta
  • kolendry, świeżej tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • ząbek czosnku
    1
  • suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
    15 g
  • słonecznika łuskanego
    45 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • oleju z pestek winogron
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 67 kcal / 280 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 6.6 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...