Urządzenia i Akcesoria
Pasta z topinamburu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
200 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
-
450 g wody
-
1 szczypta soli
-
2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
15 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
45 g słonecznika łuskanego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g oleju z pestek winogron
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.1 g
Kalorie
280 kJ /
67 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta zhong
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min