Pasta z topinamburu
TM6 TM5

Pasta z topinamburu

3.9 (16 ocen)

Składniki

  • 200 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 450 g wody
  • 1 szczypta soli
  • 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
  • 45 g słonecznika łuskanego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g oleju z pestek winogron

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
280 kJ / 67 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
6.6 g
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy