Tagine z jagnięciną
TM6 TM5

Tagine z jagnięciną

4.1 (32 oceny)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g marchewki, pokrojonej w 3 mm plastry
  • 150 g bakłażana, pokrojonego w 5 mm półplastry
  • 300 g jagnięciny, udźca lub steku, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 5 - 6 moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych w paski
  • 150 g kaszy kuskus
  • 260 - 280 g wody, wrzącej
  • ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 5 - 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekanej, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1565.8 kJ / 374 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
48.3 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
6.5 g
Sód
780.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy