Urządzenia i Akcesoria
Tagine z jagnięciną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm półplastry
-
300 g jagnięciny udźca lub steku, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki
-
5 - 6 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych w paski
-
150 g kaszy kuskus
-
260 - 280 g wody wrzącej
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
5 - 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
780.3 mg
Białko
23 g
Kalorie
1565.8 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Korma z owoców morza
40 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min