Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miętowe pesto
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g migdałów, ze skórką
- 2 ząbki czosnku
- 30 g mięty, świeżej
- 40 g bazylii, świeżej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 130 g oliwy z oliwek
Zupa warzywna
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 35 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- 400 g ziemniaków, młodych, pokrojonych w ćwiartki
- 200 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, bez łyka
- mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- bazylia, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1196 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 Std. 20 Min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min