
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miętowe pesto
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g migdałów, ze skórką
- 2 ząbki czosnku
- 30 g mięty, świeżej
- 40 g bazylii, świeżej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 130 g oliwy z oliwek
Zupa warzywna
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 35 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- 400 g ziemniaków, młodych pokrojonych w ćwiartki
- 200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
- mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
- bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 286 kcal / 1196 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 1 g
- Błonnik
- 2 g