Zupa warzywna z miętowym pesto

Zupa warzywna z miętowym pesto

4.3 77 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Miętowe pesto
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • migdałów, ze skórką
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • mięty, świeżej
    30 g
  • bazylii, świeżej
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • oliwy z oliwek
    130 g
Zupa warzywna
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziemniaków, młodych pokrojonych w ćwiartki
    400 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
    150 g
  • mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
  • bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 286 kcal / 1196 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...