
Urządzenia i Akcesoria
Zupa warzywna z miętowym pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Miętowe pesto
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
migdałów, ze skórką50 g
-
ząbki czosnku2
-
mięty, świeżej30 g
-
bazylii, świeżej40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
oliwy z oliwek130 g
Zupa warzywna
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki80 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
ziemniaków, młodych pokrojonych w ćwiartki400 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka150 g
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286 kcal /
1196 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska