
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Marynata
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (ok. 1 x 7 cm)400 - 500 g
-
sosu Hoisin20 g
-
oleju5 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
Sos z czarnej fasoli
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
ząbki czosnku2
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy150 g
-
sosu sojowego60 g
-
oleju sezamowego1 łyżeczka
-
wina ryżowego Shaoxing (opcjonalnie)1 łyżka
-
wody80 g
-
cukru palmowego (ok. 1 cm kostka, pokruszona)1 łyżeczka
Ryż i warzywa
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
wody1000 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
różyczek brokułu150 g
-
pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy230 g
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy250 g
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej, do dekoracji20 - 30 g
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379.6 kcal /
1588.2 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
56.9 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1093.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska