Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem

Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem

3.4 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • komosy ryżowej (quinoa)
    75 g
  • cytryny ekologicznej, bez białych błonek, otarta skórka i sok
    ½
  • ząbka czosnku (opcjonalnie)
    ½
  • szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego na kawałki
    20 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    3 - 4 gałązki
    3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • mięty, świeżej tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • pomidora pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • chili, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • tuńczyka, z puszki odsączonego z zalewy
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 335 kcal / 1402 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...