
Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
soli½ łyżeczki
-
komosy ryżowej (quinoa)75 g
-
cytryny ekologicznej, bez białych błonek, otarta skórka i sok½
-
ząbka czosnku (opcjonalnie)½
-
szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego na kawałki20 g
-
kolendry, świeżej tylko liście3 - 4 gałązki
-
mięty, świeżej tylko liście2 - 3 gałązki
-
oliwy z oliwek30 g
-
pomidora pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
chili, mielonego1 - 2 szczypty
-
ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
tuńczyka, z puszki odsączonego z zalewy100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335 kcal /
1402 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min