
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
krojonych pomidorów, z puszki wraz z zalewą800 g
-
cebuli przekrojonej na pół130 g
-
ząbek czosnku1
-
soli2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
goździk1
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
miodu20 g
-
białego wina40 g
-
krewetek, małych, obranych500 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego75 g
-
sosu Tabasco®5 kropli
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 0,5 cm kostkę150 g
-
kolendry, świeżej posiekanej15 - 20 g
-
awokado pokrojone w plastry2
-
krakersy solone ilość do podania
-
limonki pokrojone w ćwiartki2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278 kcal /
1167 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska