
Urządzenia i Akcesoria
Maślany kurczak (Butter chicken)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 czerwona papryczka chili, suszona bez gniazd nasiennych
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
2 łyżeczki przyprawy garam masala
-
500 g piersi z kurczaka pokrojonych w 3-4 cm paski
-
2 łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
70 g orzechów nerkowca
-
140 g wody
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g masła klarowanego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403.6 kcal /
1688.7 kJ
Białko
21.4 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
651.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska