Wersje kompatybilne
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulpeciki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 450 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 45 g bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- olej, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
Sos pomidorowy
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 Min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 Min
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10h 50min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Ragoût z wołowiną
45 Min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 Min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 Min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 Std.
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 Std. 5 Min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 Min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.