Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
TM5 TM6

Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym

Składniki

Pulpeciki

  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • 450 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 45 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • olej, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy

Sos pomidorowy

  • 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1261 kJ / 301 kcal
Białko
31.4 g
Węglowodany
20.5 g
Tłuszcz
12.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie