
Wersje kompatybilne
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulpeciki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 450 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 45 g bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- olej, ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
Sos pomidorowy
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1h
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Purée z warzyw i ryby
45min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45min
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40min
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1h
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h