Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Pulpeciki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
450 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na kawałki
-
45 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
Sos pomidorowy
-
60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.4 g
Kalorie
1261 kJ /
301 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Kaszubskie kotlety rybne
35 min