Klopsiki z indyka z purée pomidorowym
TM5 TM6

Klopsiki z indyka z purée pomidorowym

Składniki

  • 2 morele, suszone, bez pestek, przekrojone na pół
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta czosnku, mielonego
  • 1 szczypta natki pietruszki, suszonej
  • 250 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 30 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 1 jajko
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g przecieru pomidorowego, typu passata

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
938.5 kJ / 224.2 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie