Urządzenia i Akcesoria
Marynata z musztardą i curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
120 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek50 g oleju
-
30 g musztardy
-
1 łyżeczka cukru15 g miodu
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g octu np. jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
4159.1 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
1806.9 kJ /
431.8 kcal
Tłuszcz
42.9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Marynata grillowa
10 min
Marynata barbecue
15 min
Marynata tandoori
10 min
Marynata ziołowa
10 min
Marynata orientalna
15 min
Marynata z maślanki do kurczaka
15 min
Marynata teriyaki
15 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min