Urządzenia i Akcesoria
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Mieszanka przypraw
-
3 łyżeczki soli
-
3 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Sos BBQ i grillowanie
-
140 g soku jabłkowego
-
90 g ketchupu
-
15 g sosu sojowego
-
15 g octu jabłkowego
-
4 żeberka wieprzowe, paski, (1600-2000 g), patrz wskazówka4 żeberka wieprzowe, płaty (1600-2000 g), patrz wskazówka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1483.2 mg
Białko
37.3 g
Kalorie
2448.5 kJ /
584.8 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.