Urządzenia i Akcesoria
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 ¼ łyżeczki prażonej cebulki, gotowej
-
¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 łyżeczki soli
-
1 ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
500 g wody
-
800 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych), pokrojonych w 1 cm łódeczki, ze skórką lub bez
-
3 łyżki oleju
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
641 kJ /
153 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Stripsy z kurczaka w zdrowej panierce i lekki sos czosnkowy
50 min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 godz. 40 min
Frytki z warzyw z domową mieszanką przypraw
1 godz. 5 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Sos czosnkowy
5 min