
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 czerwone buraki średniej wielkości (ok. 400 g), nieobrane, pokrojone na kawałki
- 800 g wody
- 100 g octu, białego
- 10 g cukru
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 6 jajek
- 80 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej na kawałki
- 35 g ogórka konserwowego pokrojonego na kawałki
- 70 g majonezu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełki dowolne, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 91.9 kcal / 384.4 kJ
- Białko
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 366.8 mg