Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
TM6 TM5

Różowe jajka faszerowane pastą z szynki

4.4 (450 ocen)

Składniki

  • 2 czerwone buraki, średniej wielkości (ok. 400 g), nieobrane, pokrojone na kawałki
  • 800 g wody
  • 100 g octu, białego
  • 10 g cukru
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 6 jajek
  • 80 g szynki gotowanej, wędzonej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • 35 g ogórka konserwowego, pokrojonego na kawałki
  • 70 g majonezu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełki, dowolne, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
384.4 kJ / 91.9 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
3.3 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
0.6 g
Sód
366.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy