
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 400 g wody
- 8 jajek
- 50 g sera z niebieską pleśnią, np. Rokpol, Lazur, pokrojonego na kawałki
- 20 g majonezu
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 230.4 kJ / 55.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 115.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 Min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Jajka faszerowane awokado
40 Min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min