Jajka faszerowane ziołami

Jajka faszerowane ziołami

4.6 200 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk

Składniki

  • 15 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 50 g sera z niebieską pleśnią np. Rokpol, Lazur, pokrojonego na kawałki
  • 20 g majonezu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 55.1 kcal / 230.4 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 0.4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 115.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...