
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 400 g wody
- 8 jajek
- 50 g sera z niebieską pleśnią, np. Rokpol, Lazur, pokrojonego na kawałki
- 20 g majonezu
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 233.2 kJ / 55.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane awokado
40min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka z farszem pieczarkowym
40min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1godz. 10min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2godz. 30min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Zielony sos wielkanocny
1godz. 20min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1godz. 5min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55min