Jajka faszerowane ziołami
TM6 TM5

Jajka faszerowane ziołami

4.6 (185 ocen)

Składniki

  • 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
  • koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 50 g sera z niebieską pleśnią, np. Rokpol, Lazur, pokrojonego na kawałki
  • 20 g majonezu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
230.4 kJ / 55.1 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
0.4 g
Tłuszcz
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
0.1 g
Sód
115.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy