
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
kalarepy (1 dość duża szt.), pokrojonej na kawałki300 g
-
rzodkiewek przekrojonych na pół200 g
-
śmietany, 18% tłuszczu gęstej (patrz wariant)50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
60.5 kcal /
253.4 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
405.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SURÓWKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Surówka z kalarepy (TM5)
15min
Surówka z kalarepy (TM6)
15min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z selera na słodko
15min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka brokułowa całoroczna
10min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5min
Surówka brokułowa wiosenna
10min