Surówka z kalarepy i rzodkiewki
TM6 TM5

Surówka z kalarepy i rzodkiewki

4.6 (96 ocen)

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g kalarepy (1 dość duża szt.), pokrojonej na kawałki
  • 200 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
  • 50 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej (patrz wariant)
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
253.4 kJ / 60.5 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy