Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale stagionato, a cubetti
- 500 g di fave fresche sgranate
- 100 g di vino bianco
- 150 g di acqua
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1h 30 min
Fagioli in umido
1h 30 min
Cime di rapa stufate
55min
Cicorie stufate
35min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Melanzane trifolate
40min
Carciofi ripieni
50min
Carciofi alla maremmana
40min
Fave in umido
1u.
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Lampascioni e patate
1h 15min