Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 300 g di foglie di verza a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di luganega, spellata e sbriciolata
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 200 g di vino bianco
- 600 g di acqua
- 5 g di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di burro (opcjonalnie)
- 50 g di Grana Padano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2717.5 kJ / 649.5 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 802.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Riso e verze
1 godz. 10 min
Pasta zucca e cavolo riccio
45 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 Min
Pasta risottata con zucca e piselli
40 Min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 Min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 Min
Pizza di scarola
3h 30min
Risotto alla crema di cavolfiore e brie
1 godz. 5 min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h