Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di scampi freschi, interi
- 900 g di acqua
- 10 g di sale
- 30 g di scalogno a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 5 g di farina tipo 00
- 50 g di Cognac
- 300 g di passata di pomodoro
- 200 g di panna da cucina
- 400 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2908 kJ / 695 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 87.2 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini con le canocchie
35 min
Paella de marisco
1h 20min
Manzo Sottovuoto con salsa al cioccolato e melagrana
2óra 55p
Linguine ai gamberoni
30min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1h 20min
Manzo sottovuoto con patate rosse e salsa bernese di (Lorenzo Biagiarelli)
1óra 10p
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50min
Risotto alla pescatora
35 min
Linguine con scampi al limone
20 min
Penne al ragù di polpo
1óra
Pasta risottata alle vongole
1óra
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55min