Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di scampi freschi, interi
- 900 g di acqua
- 10 g di sale
- 30 g di scalogno a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 5 g di farina tipo 00
- 50 g di Cognac
- 300 g di passata di pomodoro
- 200 g di panna da cucina
- 400 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2908 kJ / 695 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 87.2 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1sa
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1sa
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1 godz. 30 min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Scampi alla busara
35 dk
Penne al ragù di polpo
1sa
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 dk
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 dk
Pasta risottata alle vongole
1sa
Risotto alla pescatora
35 dk