Risotto con gamberetti su crema di piselli

Risotto con gamberetti su crema di piselli

4.5 144 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Crema di piselli
  • 80 g di cipolla in quarti
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di piselli freschi
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 10 foglie di basilico fresco lavate
  • 1 cucchiaino di pinoli
Risotto
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 400 g di gamberetti freschi, sgusciati (vedere consigli)
  • 60 g di burro a pezzi
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino bianco secco
  • 720 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • basilico fresco le foglioline, a piacere
  • pinoli a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.1 g
Kalorie 2422 kJ / 579 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 73.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...