Caponata di pesce spada e melanzane

Caponata di pesce spada e melanzane

2.1 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di melanzane
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di cipolla a fette
  • 40 g di gambo di sedano a pezzi
  • 40 g di olio di oliva
  • 7 olive verdi in salamoia, denocciolate
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale dissalati
  • 7 pomodori ciliegino a metà
  • 500 g di pesce spada a tocchetti (1-2 cm)
  • 30 g di aceto di vino bianco
  • 20 g zucchero
  • 10 foglie di basilico fresche lavate
  • 30 g di pinoli sgusciati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 306 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 1579.3 kJ / 377.2 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...