Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 700 g di cipolle, in quarti
- 70 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
- 4 patate, (circa 220 g l'una), a metà nel senso della lunghezza
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
-
30
g di caramello liquido
lub 30 g di zucchero grezzo di canna - 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
Ripieno
- 50 g di cipolla dorata
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carne trita mista
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 30 g di vino bianco
-
50
g di Emmental grattugiato
lub 50 g di Cheddar grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2585 kJ / 617 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di patate all'australiana
1h 30min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25 Min
Melanzane ripiene all'orientale
1 Std. 20 Min
Maiale in agrodolce
45min
Patate novelle ripiene
1h 5min
Polpettine di gamberi tailandesi
1 Std. 25 Min
Manzo con peperoni in salsa piccante
35 Min
Tagine di pollo con arance caramellate
35 Min
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1h 5min
Cipolle ripiene al prosciutto
1h
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1h
Frittelle di patate e Parmigiano
30 Min