Mini corone di riso con ragù alla boscaiola

Mini corone di riso con ragù alla boscaiola

4.3 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Ragù alla boscaiola
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
  • 50 g di vino bianco
  • 80 g di passata di pomodoro
  • 100 g di latte
  • 20 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 10 minuti e strizzati
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Risotto
  • 30 g di scalogno a metà
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 280 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 560 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 2255 kJ / 539 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...